Vierdaagsebed: dit jaar opnieuw meer vraag naar overnachten bij gastgezinnen

De inschrijving voor de Internationale 101ste Wandelvierdaagse Nijmegen 2017 is inmiddels gesloten. De tienduizenden wandelaars zijn al weer een aantal weken met hun trainingsprogramma bezig. De VVV-service ‘Vierdaagsebed’ is al weer druk bezig met het onderbrengen van wandelaars. De Vierdaagse Nijmegen 2017 staat in de startblokken.

Hoewel het nog een maand duurt voordat de Vierdaagse wordt gelopen, is de VVV Rijk van Nijmegen druk bezig met het onderbrengen van wandelaars bij particulieren in Nijmegen en omgeving. Veel hotels, pensions, bungalowparken en campings in de regio zijn al ruim tevoren volgeboekt. Om al die wandelaars toch een gastvrij onderdak te bieden heeft de VVV Rijk van Nijmegen hulp nodig van de inwoners van Nijmegen en omgeving. Er is met name veel behoefte aan eenpersoonskamers.

Eenpersoonskamer met volpension
Adjunct directeur Hanneline Oosting-Adriaansens van Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) vertelt over dit unieke, jaarlijkse staaltje van gastvrijheid van het Rijk van Nijmegen, mogelijk gemaakt door vele honderden inwoners. “Wij brengen iedere derde week in juli vele honderden wandelaars onder bij circa 800 gastgezinnen. De gastgezinnen bieden de wandelaar overnachting en ontbijt. Een lunchpakket voor onderweg en een avondmaaltijd, is optioneel. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want het onderbrengen van een Vierdaagsewandelaar is toch net even iets anders dan het bieden van een slaapplaats aan een logé. ’s Nachts vroeg op voor het verzorgen van een ontbijt bijvoorbeeld. Wij vragen voor de wandelaars een goed bed, geen stretcher of matras op de grond. We doen ook nu weer een beroep op de gastvrijheid van de inwoners van Nijmegen en omgeving om ook dit jaar weer alle wandelaars onderdak te kunnen bieden. Op dit moment zijn we nog op zoek naar eenpersoonsbedden waar volpension wordt aangeboden.”

Vergoeding
Een gastgezin ontvangt voor het onderbrengen van wandelaars die op basis van overnachting en ontbijt verblijven een vergoeding van € 31,28 per persoon per nacht. Voor volledig pension (incl. ‘s avonds een warme maaltijd en een lunchpakketje mee voor onderweg) bedraagt de vergoeding € 43,24 per persoon per nacht. De Vierdaagse vindt dit jaar plaats van 18 t/m 21 juli. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via vierdaagsebed.nl of contact opnemen met de afdeling Vierdaagsebed van de VVV Rijk van Nijmegen via info@vierdaagsebed.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 09.30-17.30 uur via telefoonnummer 0481-366280.

Foto: ©Ger Loeffen