Veluwezoom nu ook op toeristisch trainingsplatform!

Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN/Visit Veluwe) gevraagd om samen een e-training te ontwikkelen over het toeristisch product Veluwezoom. Dit om de frontofficemedewerkers van het regionale toeristisch bedrijfsleven, medewerkers in de horeca en detailhandel meer parate kennis bij te brengen over het gebied. Die training is op 20 november tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Kasteel Middachten gepresenteerd aan toeristisch ondernemers. Op de bijeenkomst werden de eerste deelnamecertificaten uitgereikt aan die medewerkers die de week ervoor al de bij de training horende kennistoets met goed resultaat hadden afgelegd.

E-learning
In de e-training komen alle toeristische facetten van de Veluwezoom aan de orde, gepresenteerd aan de hand van de belangrijkste pijlers historie, cultuur en natuur. De training maakt onderdeel uit van het kennisplatform van RBT KAN regioambassadeur.nl. Op de bijeenkomst van 20 november reikten de voorzitter van de Stichting Toerisme en Recreatie Veluwezoom en adjunct directeur RBT KAN/VisitVeluwe  Hanneline Oosting samen de eerste certificaten van deelname uit aan cursisten die de training met goed gevolg hebben afgelegd. Beiden spraken de wens uit dat alle medewerkers van het toeristisch bedrijfsleven op de Veluwezoom vanaf nu de training zullen volgen. Hanneline Oosting: “Met deze nieuwe training komt de kennis van de Veluwezoom precies terecht bij diegenen die dagelijks bezig zijn met de ontvangst van onze gasten. Moeilijk is het niet – de training volgen kost niet meer dan een half en kan op de eigen pc, tablet of telefoon worden gedaan. Dankzij hun vergaarde toeristische kennis kunnen zij met meer zekerheid de toerist tips geven voor uitstapjes en verblijf in de regio. Over vergroting van gastvrijheid gesproken!”

Veluwezoom
De cursist doet in een half uur basiskennis op van de Veluwezoom. Het Nationale Park Veluwezoom met de fiets-, wandel- en paardrijdmogelijkheden komt aan de orde. Maar er is ook aandacht voor de kastelen Middachten, Rosendael en Rhederoord met hun bezoekmogelijkheden. Hij leert over Gelders Arcadië en doet kennis op van het Geologisch museum. Ook de top 10 van meest interessante locaties en bijzondere restaurants worden belicht. De belangrijkste evenementen ontbreken uiteraard niet. Wie de toets met goed gevolg heeft afgelegd krijgt het deelnamecertificaat en mag zich regioambassadeur noemen.

Online trainingsplatform
De interactieve training maakt deel uit van het kennis- en trainingsplatform van RBT KAN regioambassadeur.nl. Dit platform kent meer dan 1.600 cursisten die met elkaar zo’n 5.000 trainingen hebben gevolgd. De nieuwe training over de Veluwezoom kon aan het platform worden toegevoegd mede dankzij financiële ondersteuning door de gemeente Rheden.