TOGETHER: Arnhem Nijmegen zomer

De TOGETHER: Arnhem Nijmegen is nu te downloaden. In deze editie wordt er gekeken naar hoe belangrijk fietsen is voor de vrijetijdsbesteding in de regio!

Recent onderzoek van het Landelijk Fietsplatform wijst het uit: Gelderland scoort het maximaal aantal sterren op gebied van fietsvoorzieningen en -routenetwerk. De grootschalige verbeteringen van het netwerk op de Veluwe en de aanpassingen in de regio Arnhem Nijmegen hebben ongetwijfeld een positieve bijdrage aan die score geleverd. En dit netwerk wordt intensief gebruikt! Vanuit RBT KAN brengen we samen met tal van lokale en regionale partijen fietsproducten uit die gebruik maken van dit routenetwerk. In dit nummer van Together vertellen we niet alleen over de zojuist uitgebrachte route ‘Luxe achter de limes’, maar ook over de voorjaarscampagne ‘Spring op de fiets’ en de ontvangst van 50 Duitse journalisten in het kader van de campagne ‘Lekker Radeln’. Met de campagne ‘Spring op de fiets’ brengen we de tien mooiste routes onder de aandacht. Bij vier routes is zelfs inspiratie te vinden in de vorm van een filmpje. Gemaakt met behulp van vloggers uit de regio.

Over inspiratie gesproken: de organisatie van het jaarlijkse internationale fietscongres ‘Velo-city’ was dermate onder de indruk van de kwaliteit en de grote hoeveelheid van fietsvoorzieningen in de regio Arnhem Nijmegen, dat zij besloot dit jaarlijkse congres hier te houden. Zo’n 1.500 deelnemers namen kennis van allerlei activiteiten op het gebied van fietsen. Burgemeester Hubert Bruls van de Gemeente Nijmegen vertelt in dit nummer over het belang van het congres en over het fietsen in de regio.

Herre Dijkema
Directeur RBT KAN