Resultaten campagne ‘Groot Gelders Avontuur’

24 mei is de campagne ‘Groot Gelders Avontuur’ van start gegaan in de Gelderse streken, met een zoektocht naar twee ‘grote kleine avonturiers’ die in de maand juli voor ons de Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek zouden gaan ontdekken.

Na een oproepvideo met Jochem van Gelder volgde een castingdag bij Burgers Zoo. Floris en Thiemen werden uitverkoren om de meest supercoole attracties, spannende kastelen en uitdagende klimbossen in de Gelderse streken te ontdekken. Op de voet gevolgd door de camera zodat heel Nederland online van hun avonturen in de Gelderse streken zou kunnen meegenieten.

Het avontuur
Zij bezochten in de maand juli maar liefst twaalf locaties en kregen daarbij antwoord op al hun vragen! De video’s van hun grootse avonturen waren heel de zomer op de online en social kanalen van Gelderse streken en de regio’s te volgen. Gedurende de campagneperiode, woensdag 24 mei t/m zondag 3 september 2017, zijn er dertien video’s gepubliceerd. Eén oproepvideo door Jochem van Gelder, vier humorvideo’s van de castingdag en acht avonturenvideo’s van de attracties en parken in de Gelderse streken.

In alle fases van de campagne is er content gecreëerd (video’s, blogs en verhalen) over wat je met je kinderen kan ondernemen in de Gelderse streken. Er is gericht getarget op de doelgroep.

Influencers
Bloggers van ‘Gezin op Reis’ en ‘KidsErOpUit’ bezochten in de zomer de Gelderse streken. Zij hebben hier meerdere blogs over geschreven. vijf blogs zijn in de campagneperiode gepubliceerd.

Radio
De crossmediale campagne is naast online ook door een radioflight van twee weken ondersteund. De algemene regiospots waren in combinatie met de tag-ons van de partners van 3 t/m 16 juli te horen op Sky Radio, NPO 1, NPO 2 en alle regionale omroepen. De spots hebben bij elkaar opgeteld bijna 1.3 miljoen mensen bereikt.

Resultaten
De campagne heeft voor ruim 54.000 pageviews van de artikelen gezorgd en voor 1.7 miljoen views op social media! Bekijk hieronder de video met een korte uitwerking van de resultaten. Meer weten? Download de rapportage van de campagne of neem contact op voor het complete resultatenoverzicht.

Vervolg Groot Gelders Avontuur
Op maandag 2 oktober is de is najaarscampagne ‘Groot Gelders Avontuur’ gestart.