RBT KAN begeleidt ondernemers Berg en Dal in werving meer Duitse gasten

Regio Arnhem Nijmegen B.V. (onderdeel van RBT KAN) houdt op 1 maart in samenwerking met de Gemeente Berg en Dal een ontbijtbijeenkomst voor ondernemers waar zij een toelichting geven op de marketingactiviteiten op de Duitse markt. Aansluitend is er die ochtend een workshop waarin de dagelijkse praktijk rondom de ontvangst van Duitse gasten op speelse wijze wordt toegelicht. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Berg en Dal en is bedoeld voor alle toeristisch ondernemers in de gemeente. De bijeenkomst vindt plaats bij Hotel Holthurnsche Hof, Zevenheuvelenweg 48A, Berg en Dal.

Duitse markt
Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat, is al jaren stabiel en het is de verwachting dat dat de komende jaren ook zo zal blijven. Als we als regio een groei willen realiseren in het toeristisch aandeel, is het noodzakelijk om steviger in te zetten op de buitenlandse toerist. Duitsland en in tweede instantie België zijn de belangrijkste landen die ons die groei zouden kunnen leveren. Het aantal Duitsers dat zijn (korte) vakantie in ons land houdt groeit namelijk sterk. En daar willen we in het Rijk van Nijmegen meer van profiteren. RBT KAN zet zijn marketingpijlen de komende jaren dan ook voor een fors deel in op de Duitse markt en wil ondernemers hierbij betrekken. Onder andere met deze informatieochtend en gekoppelde workshop in Berg en Dal.

Workshop
In de workshop krijgen ondernemers praktische tips hoe zich op te stellen in de ontvangst van Duitse gasten. Men komt meer te weten over interesses en gebruiken van Duitsers, daarnaast leert men hoe je de Duitse gast het best tegemoet kan treden. Het belang van de Duitse taal, veel gemaakte fouten en valkuilen komen ook aan de orde. Tal van praktische tips en handige zinnetjes om ervoor te zorgen dat de Duitse gast tevreden naar huis gaat en nog eens graag terugkomt, komen ook aan de orde. De ondernemers leren over de meest geliefde bezigheden van de Duitser gedurende zijn vakantie en krijgen handige lijstjes van bijzondere feestdagen. Aan de workshop is ook een e-learning gekoppeld, die de ondernemers nog eens op alle do’s en don’ts wijst. Die e-learning is bedoeld voor alle frontofficemedewerkers van het toeristisch bedrijfsleven. Meedoen is gratis; op regioambassadeur.nl kan snel en simpel een account worden aangemaakt.

Aanmelden