Word regioambassadeur!

Menigeen kent het wel: gasten aan de receptie die tips vragen voor een uitstapje in de regio. Vragen over welke attracties en welke musea er zijn en waar je ze kunt vinden. Maar ook vragen over welke evenementen er worden gehouden en hoe je er (met openbaar vervoer) kunt komen. Het snel beantwoorden van al deze toeristische vragen is niet altijd even eenvoudig. Daarom heeft RBT KAN een online kenniscentrum [ARA] ingericht, waar korte cursussen worden aangeboden. De trainingen zijn speciaal bedoeld voor die medewerkers die in direct contact staan met de toerist. Door deelname aan zo’n cursus vergroot je snel je toeristische kennis van de regio. Deelname is gratis!

Hoe kun je deelnemen?
Ga naar regioambassadeur.nl, meld je aan als (nieuwe) cursist en je kunt direct meedoen. Na afronding van iedere training krijg je telkens een deelnamecertificaat. Er zijn niet alleen cursussen van de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen  maar ook van de Veluwe. Het aantal trainingen wordt steeds verder uitgebreid, ook met marketingtrainingen. Doe mee en dankzij je vaardigheid ben je snel een ware ARA, Actieve Regio Ambassadeur. Je kunt de trainingen zowel op pc als tablet of smartphone maken.

Welke trainingen zijn er?
Alle trainingen zijn verdeeld over 4 categorieën: regiotrainingen, producttrainingen, thematrainingen en marketingtrainingen.
Onder de regiotrainingen vind je o.a. trainingen over de basiskennis, vervoer en overnachten van diverse regio’s. Voor De Hoge Veluwe & Kröller-Müller Museum, Erkend Veluws Streekproduct en Het Nederlands Openluchtmuseum zijn speciale producttrainingen beschikbaar. Binnen de thematraingingen bieden we bijvoorbeeld een training over De Vierdaagse, Operation Market Garden en Wild op de Veluwe aan. De marketingtrainingen zijn bedoeld voor meer informatie over goede gastheerschap voor Belgische en Duitse bezoekers.

Projectmanagement
De opzet van de trainingen geschiedt in eigen beheer bij RBT KAN. Voor de presentatie en de externe expertise wordt gebruik gemaakt van het online trainingsplatform van The E-training Company. Projectmanagement is in handen van Erwin Akkerman, tel. (0481) 366 250, e.akkerman@rbtkan.nl.