Groot Gelders Avontuur

Gelderland is de provincie met de grootste attractiedichtheid van Nederland. In de zomer is daarom de kidscampagne ‘Groot Gelders Avontuur’ gestart. Een campagne die (potentiele) bezoekers moet inspireren erop uit te gaan in de Gelderse streken (Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek) en er de meest coole attracties, spannende kastelen en uitdagende klimbossen te ontdekken. Binnen de campagne draait alles om een ‘Gelderse streken bucketlist’ met dingen die je als kind echt gedaan móet hebben in de Gelderse streken. De belevingswereld van het kind vormt het uitgangspunt, aangezien zij de belangrijkste beïnvloeder zijn van het dagje uit.
De campagne is 25 juni gestart met een groot media-offensief op radio, tv en online om het platform grootgeldersavontuur.nl aan te jagen. Op NPO 3 bij Zapp was een fonkelnieuwe tv-spot te zien, de radiocampagne was te horen op de landelijke radiozenders Sky Radio, Q-Music en 100%NL als ook op alle dertien regionale zenders. Daarnaast draaide er een preroll- en online display-campagne.

Radiospots 

Online bucketlist
Op grootgeldersavontuur.nl ontdekken de kinderen door het invullen van een vragenlijst of ze een sportieveling, natuurvriend of weetjesvreter zijn. Op basis van dit persoonlijkheidsprofiel wordt een bucketlist met activiteiten in de Gelderse streken getoond, die zij kunnen delen met familie en vrienden.

Vakantie doe-boekje
De kinderen zijn met de digitale quiz al virtueel op avontuur geweest in de Gelderse streken. Met een Groot Gelders Avontuur doe-boekje in de hand, afgestemd op de belevingswereld van het kind komen de Gelderse streken pas écht tot leven. De content is een mix vol leuke activiteiten voor kinderen, zoals puzzels, raadsels, quizjes, weetjes, en verhalen. Naast verspreiding bij vakantieparken en campings in de Gelderse streken wordt het boekje meegezonden met OKKI, National Geographic Junior en Kidsweek.

Grootste attractiedichtheid
Gelderland is de provincie met de grootste attractiedichtheid van Nederland. In 2017 bezochten meer dan 1 miljoen gezinnen met kinderen de Gelderse streken.

Bekijk de factsheet voor meer informatie over de campagne.

De campagne is inmiddels afgelopen en de resultaten zijn bekend. Klik hier voor een overzicht van alle resultaten.