Gelderland levert je mooie evenementen…

 

In Gelderland zijn veel sport- en cultuurevenementen. Ze zijn van grote waarde: inwoners, bezoekers en toeristen hebben er plezier van en ondernemers en organisaties hebben er hun inkomsten van. Hoe meer samenwerking  er is tussen het evenement en het omliggende toeristisch bedrijfsleven, hoe groter de economische impact. De evenementenorganisator blijkt in de praktijk de handen vol te hebben aan het organiseren van het evenement en de financiële dekking daarvan. Aan het leggen van verbanden met partners in de regio en daarmee het vergroten van de economische spin-off komt men niet of nauwelijks toe. Aan de andere kant heeft het toeristisch bedrijfsleven vaak onvoldoende weet van de evenementen om zijn gasten optimaal te kunnen informeren.

Gereedschapskist biedt hulp
‘Gelderland levert je mooie streken’ investeert flink in de verbetering van die contacten over en weer en biedt het toeristisch bedrijfsleven  daarvoor een gratis online ‘gereedschapskist’ aan. Die ‘kist’ bevat informatie over circa 40 grote evenementen inclusief fotomateriaal. Ook zijn er algemene foto’s, teksten en banners in de kist geplaatst.

Klik hier om de gereedschapskist te openen.

Het aanbieden van een- en meerdaagse arrangementen die aansluiten op het evenement is kansrijk. En kan door beide partijen worden gepresenteerd, in programmaboekjes, in advertenties en op beider websites. Bijvoorbeeld: een camping die een vierdaagse-overnachtingspakket aanbiedt inclusief vervoer naar de startlocatie. Of een restaurant dat een diner voorafgaand aan een Spaanse dansvoorstelling in de schouwburg presenteert, geheel in Spaanse stijl. Een aanbiedingsprijs inclusief entrees maakt het product nog aantrekkelijker. De gereedschapskist geeft de websites van de evenementen, zodat er snel en makkelijk contact kan worden gelegd.

Online training voor receptiemedewerkers
Op regioambassadeur.nl is een gratis te volgen training geplaatst die de cursist op een interactieve manier wijst op de grote sportieve en culturele evenementen van 2016. Deelname aan de cursus is gratis. De training is bedoeld voor die medewerkers van het toeristisch bedrijfsleven die direct in contact staan met de toerist. Het afleggen van de cursus duurt ongeveer een half uur en wanneer de aan de training verbonden toets met goed gevolg wordt afgelegd is er ook nog een certificaat van deelname.

Gelderland levert je mooie streken
Alle evenementen zijn geplaatst op geldersestreken.nl. Daar is van ieder evenement een presentatie opgenomen. Bovendien worden de evenementen onder de aandacht gebracht via radiocommercials en advertenties in de media. Insteek is telkens het thema van vrijetijdsbesteding (zoals paardrijden, fietsen, wandelen, cultuur) waarbij passende evenementen zijn gezocht. Het project is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de Provincie Gelderland.

Projectmanagement
Het project wordt geleid door RBT KAN. De activiteiten worden samen met de andere regionale Bureaus voor Toerisme in Gelderland uitgevoerd.  Projectleiding is in handen van Sharon Suppers (s.suppers@rbtkan.nl) met assistentie van Marlies Pouwels – Blom (m.pouwels@rbtkan.nl), te bereiken op (0481) 366 250. Het project eindigt op 31 december 2016.