Gratis e-learning over Nijmegen European Green Capital online

Dit jaar is Nijmegen groene hoofdstad van Europa. Niet alleen de overheid en het bedrijfsleven dragen dit thema uit – de organisatie tracht zo veel mogelijk Nijmegenaren en werknemers van (toeristische) bedrijven in de regio erbij te betrekken. Gedachte is het groene karakter van de stad nog verder te versterken en elkaar te inspireren met het thema aan de slag te gaan. Voor dat doel heeft Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) een online training uitgebracht. De e-learning is bedoeld voor baliemedewerkers, horecapersoneel en verkopers en staat op regioambassadeur.nl. De training is gratis te volgen en duurt circa drie kwartier. Hij is ontwikkeld in samenwerking met de organisatie van Nijmegen European Green Capital.

Inhoud training
In de e-learning leren deelnemers waarom Nijmegen is uitgeroepen tot ‘European Green Capital 2018’ en wat deze titel inhoudt. Zij krijgen informatie over de manieren waarop inwoners en bezoekers met het thema kennis kunnen maken. En welke tips zij gasten mee kunnen geven om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. De training is in eerste instantie bedoeld voor frontofficemedewerkers van het toeristisch bedrijfsleven, maar ook voor winkeliers.

Deelnemers leren onder andere dat de prijs om Green Capital te zijn de meest prestigieuze prijs op het gebied van duurzaamheid is in Europa. En dat er in 2018 meer dan 100 groene activiteiten in Nijmegen zijn gepland en er in juni zelfs elke dag een activiteit is! Wie de eindtoets met voldoende resultaat aflegt krijgt daarna een waardevol certificaat van deelname.

Gevarieerd aanbod
Behalve deze nieuwe training staan er op regioambassadeur.nl nog zo’n veertig andere online trainingen die niet alleen het toeristisch product van het Rijk van Nijmegen presenteren, maar ook dat van de regio Arnhem en de Veluwe. Wie een (gratis!) account aanmaakt kan regiokennis op doen, maar ook thematische of marketingcursussen volgen, bijvoorbeeld over de omgang met Duitse of Belgische gasten.