Factsheet: Duits kampeertoerisme in de lift

Duitsland is het belangrijkste herkomstland voor het inkomend toerisme in Gelderland. In 2015 is het aantal Duitse bezoekers met 23% toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar. RBT KAN zet stevig in op de werving van meer Duitse gasten naar de regio. Middels een 360 graden marketingaanpak wordt de potentiële Duitse gast verleid tot een bezoek aan ‘Das Andere Holland’. Ondernemers worden bovendien geassisteerd met praktische workshops. Frontoffice medewerkers kunnen de training ‘Hoe ontvang ik Duitse gasten’ volgen op het gratis e-learning platform regioambassadeur.nl.

Service
Duitse toeristen zijn voorafgaand aan hun bezoek uitstekend geïnformeerd en komen met verwachtingen op uw camping. ‘Servicekwaliteit’ is voor Duitse toeristen van groot belang en extra service wordt door de Duitsers erg gewaardeerd. Verras uw gasten bijvoorbeeld met Duitse broodjes of een streekeigen welkomstgeschenk.

informatiebronnen van duitse kampeerders

Online boeken
Uit de factsheet blijkt dat het internet de belangrijkste informatiebron is voor Duitse kampeerders. Weinig Duitsers spreken Nederlands. Zorg er daarom voor dat uw website in het Duits beschikbaar is en let daarbij op goed gebruik van de taal. Om dezelfde reden zullen Duitsers niet zo snel naar Nederland bellen. Het is daarom verstandig om hen de mogelijkheid te bieden om direct online te boeken of aan te geven dat uw medewerkers Duits spreken.

Factsheet
In het kader van het project Das Andere Holland is een tweede factsheet verschenen met informatie voor de toeristische-recreatieve ondernemer over de Duitse markt. Deze factsheet heeft het thema kamperen en presenteert tips, trends en cijfers over de Duitse markt. Download hier de volledige factsheet over Duitse kampeerders.