Erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’

Van 23 mei t/m 22 juli vindt het erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’ plaats. Tijdens het festival komen Gelderse grensverhalen aan bod via theater, pop-up tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en meer.

De Gelderse erfgoedfestivals zijn enorm succesvol gebleken, zo trokken eerdere festivals minstens 200.000 bezoekers. Dit zijn zowel inwoners van Gelderland als ook bezoekers van buiten de regio. Een mooie kans om de Gelderse streken op de kaart te zetten.

Dit jaar staan de Gelderse grenzen centraal. Hierbij is met medewerking van RBT KAN een fietsroute ontwikkeld die uit verschillende etappes bestaat en bij elkaar opgeteld 900 kilometer is. Voor het grootste gedeelte loopt deze route langs de grenzen van onze regio’s. RBT KAN heeft een overeenkomst met het Erfgoedfestival waarin o.a. afspraken over communicatie rondom het festival zijn gemaakt. Zo krijgt het erfgoedfestival prominente aandacht op onze toeristische websites. Daarnaast wordt de campagne ‘Macht en Pracht’ in de programmagids van het Erfgoedfestival uitgelicht, deze gids wordt in een oplage van 100.000 exemplaren verspreid.

U kunt zelf ook de bezoeker van uw accommodatie attenderen op het erfgoedfestival. Hiervoor zijn er een tweetal tool kits beschikbaar. Deze zijn via de onderstaande links te downloaden. Meer informatie over het festival vindt u hier.

Download Toolkit 1 

Download Toolkit 2